Færdigt arbejde

Færdigt Arbejde! Frontberetning fra globaliseringens brændpunkter

Færdigt arbejde!

Vi er midt i en global revolution. En revolution med så omfattende konsekvenser for danske virksomheder og lønmodtagere, at vores verdensopfattelse bliver udfordret hver eneste dag. Danske arbejdspladser forsvinder til Indien, Kina og Østeuropa, hvor lønnen kun er en brøkdel. I den globale økonomi vil der altid være én, som kan gøre dit arbejde bedre og billigere.

Men globaliseringen giver også danske virksomheder en enestående mulighed for at producere med lavere omkostninger og erobre nye markeder.

Denne bog er en frontberetning fra globaliseringens brændpunkter. Den beskriver det kinesiske vækstmirakel i Shanghai og Yangtze-deltaet. Den tager læseren med til Bombay og Bangalore, hvor den indiske it- og serviceindustri er på vej mod et globalt gennembrud. Og den rapporterer fra Ukraine, som modtager en sand invasion af virksomheder på jagt efter billig arbejdskraft.

Bogen er også et møde med avantgarden i dansk erhvervsliv, de store og små virksomheder, som er taget ud i den store verden og her rundhåndet deler ud af deres erfaringer.

Sidst, men ikke mindst giver den et bud på, om vi bliver rigere eller fattigere, når arbejdspladserne forsvinder ud af landet. Kan vi se frem til vellønnede job på et højere niveau? Eller kan vi snart sige ”færdigt arbejde”?